Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Echtemmeloord.nl

Inloggen of inschrijven

Alex
17 september 2018

Nieuw in de buurt (2018)Was het u al opgevallen dat het de laatste tijd steeds drukker en gezelliger wordt aan de Europalaan ter hoogte van de vijver? 

Eindelijk na jaren van leegstand is het oude pand van De Boed weer helemaal opgeknapt en in gebruik. Het heeft toch wel bijna vijf jaar leeggestaan. Niemand werd echt blij van deze situatie. Maar sinds augustus is onze wijk verrijkt met een heuse New York Pizza. Na samen met mijn dochter twee heerlijke pizza’s te hebben gegeten wordt het ook tijd als redacteur van onze wijkkrant hen aan u voor te stellen. 

Moessie Wahidi, geboren in Afghanistan maar sinds zijn 4e jaar al woonachtig in Nederland, is het gezicht achter deze nieuwe zaak. Mijn eerste ontmoeting was met de vader van Moessie die jarenlang het vak economie heeft onderwezen op een middelbare school en sinds kort met pensioen is. Moessie Wahidi was jarenlang werkzaam bij een technische groothandel, maar hij besloot onlangs het handelen in allerlei soorten buizen te verruilen voor het bereiden en verkopen van allerlei soorten pizza’s. Vanwaar deze overstap? 

Als jongen van 14 jaar had Moessie een baantje bij de lokale pizza-zaak dat toen gerund werd door een Egyptenaar.Toen hij nog maar 16 was kreeg hij van deze eigenaar de kans om twee maanden deze pizza-zaak te runnen.Best wel een hele uitdaging, maar ook een mogelijkheid om heel veel te leren. Nadat Moessie tot zijn afstuderen bij deze pizza-zaak had gewerkt kwam hij terecht bij een technische groothandel. 

Ondanks dat het hier niet om pizza’s ging was het een prima werkplek die hem zeker heeft geholpen in voorbereiding naar het runnen van een filiaal van New York Pizza. Samen met 27 medewerkers, wisselend inzetbaar, worden de pizza’s ook aan huis afgeleverd.Met regelmaat zie je nu jongeren in hun groene T-shirt kriskras door onze wijk fietsen met hun bestelling achterop.Is er nog wel plek voor een pizza-zaak in Emmeloord,naast de reeds bestaande? Moessie vertelden dat ze een gedegen marktonderzoek hadden laten uitvoeren door een extern bedrijf dat met hele mooie cijfers kwam. Hun conclusie was positief en dus werd New York Pizza een feit. Iedere dag, maandag t/m zondag kun je nu terecht vanaf 16.00 uur tot 22.00 uur aan de Europalaan 110.