Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Echtemmeloord.nl

Inloggen of inschrijven

Vlindertuin De Zuidert Flevolandse Kern met Pit 2018 (2019)Gisterenmiddag is tijdens de Kern met Pit bijeenkomst in 't Voorhuys in Emmeloord, door de       vakjury de vlindertuin van Wijkplatform De Zuidert verkozen  tot winnaar van Flevoland.
       
Naast de toegezegde € 1.000,-- hebben wij een extra cheque ontvangen t.w.v. € 1.500,-- voor het project, waarmee we niet alleen de vlindertuin, maar ook de directe omgeving verder kunnen verfraaien.
       
Dit betekent ook dat wij op zaterdag 30 maart a.s. onze provincie vertegenwoordigen in de landelijke finale van Kern met Pit 2018 in Amersfoort.    
             
De vlindertuin zal door de plaatselijke afdeling van Groei en Bloei worden opgenomen in de open tuinenroute in het  Pinksterweekeinde (8, 9 en 10 juni). Wijkbewoner en tuinontwerper Piet Boersma geeft deze dagen ook rondleidingen door de tuin.

Op zaterdag 6 juli zal de tuin (officieel)  feestelijk worden geopend.
       
De tuin is gelegen op het volkstuinencomplex in de Zuidert (Elburgstraat) en vrij te bezoeken.