Echtemmeloord.nl

Inloggen of inschrijven

Cursus werven van vrijwilligersVoor wie

Vrijwilligers.

Doelstelling en inhoud

Steeds meer organisaties hebben moeite om voldoende vrijwilligers te werven. Leer tijdens deze trainingscyclus de fijne kneepjes om de juiste vrijwilliger aan te spreken en te overtuigen om zich in te gaan zetten voor jouw organisatie. Deze trainingscyclus bestaat uit drie modules welke je alle drie volgt om de meeste kans op succes te behalen bij de werving van vrijwilligers. Indien je één van de avonden verhindert bent of je denkt van dit onderwerp al genoeg kennis te hebben dan is het mogelijk om, in overleg met ons, iemand anders uit jouw organisatie deze module te laten volgen.

 

19 maart:             Bepaal jouw ideale vrijwilliger

2 april:                 Vind de juiste vrijwilliger met een aansprekende vacature

16 april:               Vrijwilligers overtuigen op social media

 

De eerste workshop gaat over het bepalen van de ideale vrijwilliger. Steeds komt naar voren dat het belangrijk is om te weten wie nou eigenlijk de ideale persoon is voor een vrijwilligersklus. Als je namelijk weet wie dat is, dan kun je al je teksten en afbeeldingen beter aanpassen zodat je de persoon die je zoekt zich persoonlijk aangesproken voelt. Deze workshop is heel actief omdat de deelnemers direct aan de slag gaan met het zoeken van hun ‘ideale vrijwilliger’. Er wordt ook een collage gemaakt met foto’s uit tijdschriften en de vrijwilliger krijgt zelfs een naam. Als mensen daarna moeten verzinnen wat ze moeten schrijven, dan kunnen ze de collage erbij pakken om weer even te weten tegen wie ze praten.

 

De workshop ‘Vind de juiste vrijwilliger’ gaat over het schrijven van een aansprekende vrijwilligersvacature. De meeste vacatures zijn vrij standaard en om vrijwilligers te werven is het belangrijk dat je opvalt tussen al die andere vacatures. Dat leer je aan de hand van pindakaas. De workshop is heel actief, het grootste deel is iedereen aan het werk met een eigen vacature. Er is veel interactie omdat we na elk stukje doornemen wat iedereen bedacht heeft. Daar komen creatieve dingen uit. Neem voor deze workshop een eigen vacature mee waarvoor jij een tekst wil gaan schrijven. Ook is het handig als je een laptop/I pad o.i.d. meeneemt.

 

De laatste workshop gaat over het inzetten van social media voor de werving van vrijwilligers. Het gaat niet over de platformen zelf en hoe die werken, maar meer over hoe je zorgt dat mensen betrokken raken bij jouw organisatie. Er wordt gebruik gemaakt van inzichten uit de neuromarketing, waarbij ingespeeld wordt op onbewust gedrag.  

 

Tijdsinvestering

3 uur per avond.

Kosten

Eigen bijdrage: €30,00 voor alle drie de workshops. Je ontvangt hiervoor een betalingsverzoek per email. Bij afmelding binnen een week voor aanvang van de training of zonder afmelding word dit bedrag niet geretourneerd.

Studiemateriaal

Indien mogelijk graag laptop of Ipad meenemen.

Niveau / vooropleiding

N.v.t.

Certificaat van deelname

N.v.t.

Bijzonderheden

Per organisatie mag 1 vrijwilliger worden aangemeld om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven om deel te nemen.Inschrijven via deze link: https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleiding/226/Wervenvanvrijwilligers


Deel dit bericht!